Vajon mitől hízunk? Mitől lesz szívinfarktusunk? Rákos daganataink? Mitől leszünk cukorbetegek? És az egyéb betegségek?

A válaszegyszerű: az étrendünktől.

Sokan gondolják úgy hogy a genetika miatt,és ebbe talán sokunk bele is törődik. A génjeinknek is van köze különböző betegségekhez,érrendszeri problémákhoz,de kevesebb mint 10 %. Étrendünk azonban a legmeghatározóbb. Főként az állati származékok.

mégis miért?

A különböző növényvédő szerek,amelyek a búzára,zabra és egyéb takarmánynövényekre kerülnek,a szél által mindenhova eljutnak. Ugyanígy a gyárak légszennyezései is földet érnek. Sajnos akár bio farmon, akár állami tenyésztésen,de az állatok ezt a takarmányt kapják,ezt a füvet legelik. 

A tej megtévesztő. Úgy tudjuk,a csontjaink erősödéséhez nagyban hozzá járul. Azonban ez egy téves információ. Szervezetünk úgy alakult ki,hogy a tejet 2-3 3ves korig igényelje,csak az anyától. Míg az anya tejben 2.7gramm kazein van,addig a tehenekében 27 gramm. A kazein nem más mint egy magas minőségű fehérje. Ha túl sokat viszünk be a szervezetünkbe,akkor laktóz érzékenységet is kaphatunk.

Nem kivétel a tojás sem. A tojás fehérje míg egészségesnek mondható,a sárgája pont ellenkezőleg. A sárgája nem más mint telített zsír,és koleszterin. Alapvetően a sárgája az,amiből egy kiscsibe képes kialakulni,nem kevesebb mint 21 nap alatt. Szintén nem a legegészségesebb..

Az állatok mindegyike,legyen fehérhúsú vagy vörös,sajnos rákkeltő. A különböző vegyszerek,védőszerek amelyeket megkapnak,természetes,vagy mesterséges módón,nem ürülnek ki szervezetükből teljesen. Az ilyen vegyszerek 65-70% a az állatból nem ürül ki. Az Oxfordi egyetemen hét,amerikaiban több mint 800 kutatás bizonyította,a feldolgozott húskészítmények,rákkeltő hatással bírnak a szervezetre. Az állatokból feldolgozott hús készítmények,illetve származékok nagy mennyiségben igenis káros hatással vannak a szervezetre.

mit lehet akkor mégis tenni?

mivel különböző vitaminokat tartalmaznak így az étlapról levenni őket sem ajánlatos. Szükségünk van húsra,tejre,tojásra,sajtra...stb. 

A titok,a mértékletesség. Kutatások alapján,orvosok véleményezése szerint ezeknek az ételeknek a bevitelét hetente 2-3 alkalomra szűkítve,megkaphatunk minden tápanyagot ami a fejlődésünket szolgálja,és elkerülhetünk súlyosabb betegségeket.